24 Juli 2005 - 9 Juni 2010
dödsorsak: hjärnhinneinflammation troligtvis orsakad av TBE
  Dancing Docks Walzing Mathilda  

Cream

Sverige

Vi kallade henne Mathilda eller Thilda.  Hon var vår tredje Bichon Havanais tik och femte Havanais i huset. Mathilda kom från Monica Berg, Dancing Docks Kennel i Luleå.

Mathilda var en tjej som visste vad hon vill och var gärna med och lekte med Pelle vår Kromfohrländer hane. Hon hade mycket energi och hon var en envis liten rackare som inte backade för något. Mathilda var en riktig liten retsticka och så fort hon fick chansen tog hon den, det spelar ingen roll om det var en katt eller hund bara man fick retas lite så piggade det upp tillvaron ännu mer. Det bästa med henne var att hon kunde vara enormt lugn som te.x. när hon följde med matte till frissan. Då var hon så intresserad av att titta på vad de andra människorna gjorde.

Mathilda trodde säkert att hon var en stor Kromfohrländer i och med att hon tyckte mycket om att kämpa om leksakerna med Pelle (Kromfohrländer).

Mathilda var raka motsatsen till Joker när det gällde mat och åt först och funderar sedan, så det var inget fel på hennes aptit.

Hon tyckte mycket om när det finns kattungar eller valpar i huset, -" för då får man ju leka för fullt hela tiden" :).

Mathilda var enormt söt tjej med en busig look och hade en bra huvudhållning och gång. Hon var mycket bra pigmenterad och det var hon redan vid någon veckas ålder. Hon var en liten tjej med full av liv och rörelse. Hon var 21,5 cm i manken. Hon hade en mycket spänstig gång. Klara, pigga och aletra ögon, fullt med bus i blicken.

Patellastatus: u.a.  23 Oktober 2006

Ögonlysning: u.a.  4 Augusti 2009
4 April 2008
23 Oktober 2006

Hjärta: u.a.  Januari 2010

 

Mamma

Dancing Docks Lexi 
(Lexi)
Pappa

La Floredita Mobydick
(Theo)