Pelle   

Vit & Brun

Sverige

Vi kallar honom Pelle, Bobo eller för "stor nos". Som ni vet kan de få jättemånga namn våra fyrbenta vänner Upgrade your email with 1000's of emoticon icons. Han är vår första Kromfohrländer. Pelle är mycket glad, han älskar barn och människor. Han har mycket lätt att lära och är väldigt fäst vid sin familj d.v.s oss, våra Bichon Havanaiser och Ragdolls.

När vi är i vår dansskola går han alltid våra elever till mötes för att se om någon duger som kompis. Hemma vill han gärna vakta och där släper han ogärna in någon utan vår tillåtelse. Han är inte förtjust i andra hundar som inte tillhör hans flock (gäller både hanar & tikar) men alla nya hundar som kommer in i vår familj accepterar han och är jätte glad att få en till kompis att leka med.

Vi kastrerade honom i April 2008 då han var för mycket könpräglad och i löptider gav Pelle sig på vår fertila Havanais hane, vilket kunde ha slutat riktigt illa. Hans humör när det gäller andra främmande hundar gjorde att vi inte ville att han skulle gå i avel.

I och med att Pelle vuxit upp med våra Bichon Havanaiser och Ragdolls har han fått uppfattningen att han är en dvärghund både till vikt och stolek. Nedan ser ni hur han försöker klämma sig in i ett katthus av tyg, vilket inte lyckades särskilt bra :-).

 

Pelle tycker även mycket om att pussas och det får vi känna av varje morgon då han glatt tar och vänder oss med tassen och därefter börjar hans intensiva morgonhälsning.

Denna ras hoppar gärna och kallas därför många gånger för stutsboll och Pelle är inget undantag. Han älskar att hoppa och en favorit är när han springer, i full karriär, och hoppar upp i famnen på oss när vi står upp. Han tycker även om att apportera. Vi har börjat lite smått med sök och vi får se om detta kan vara något som han tycker om. Han har nämligen varit mycket duktig att leta upp någon av våra andra hundar som ibland sprungit iväg på små äventyr lite för långt in i vår skog eller ut på åkern .

Pelle är mycket förtjust i alla kattungar och valpar som nu och då föds hos oss och han kan sitta länge och bara titta på dem. Han vill också ställa upp som extra mamma och slickar ungarna rena och låter dom leka med hans tassar eller det som kommer i vägen för småttingarna. Han är mycket försiktig med de små liven, Pelle verkar tro att alla, kattunge som valp, är hans ungar. De enda som får honom att backa från ungarna är när deras resp. mammor säger till honom att lämna dem ifred.

Pelle är 46 cm i manken och väger 15 kg vilket betyder att han har en mycket bra storlek. Han är fint propotionerad och har en mycket elegant gång. Pälsen är medellängd strävhår och den har en bra kvalitet med fina bruna markeringar. Hans markering på huvudet är mycket symetriska och han har ett fint symetriskt V i ansiktet. Hans ögon är pigga och aletra. Tassarna är väl utvecklade.
 

Ögonlysning: u.a.  April 2005

Hjärta: u.a.  
Januari 2009
 

Mamma

Dreamwiches Asta
Pappa

FINUCH Krumme Furche Vip